Kezdőlap‎ > ‎Kutatóintézet‎ > ‎Konferenciák‎ > ‎

Házassággondozó szeminárium

Balogh Klárával és Hézser Gáborral - 2019. május 3.

Várakozó – kiürülő és újra megtelő családi fészkek


A családi kapcsolatok változnak – hol közeledünk, hol távolodunk. Ez a fejlődés lényege.
Ebben mindenki érintett – mint családfészek rakó, mint fióka, mint szárnyra kapó, vagy mint fészekben maradó, vagy mikor melyik.
Ebben mindenki érintett és mindenki szakember. Ezért a nap célja, mind a szakemberek közötti eszme- és tapasztalatcsere, mind ide vonatkozó családterápiás ismeretek átadása.

Jelentkezz online: http://bit.ly/2TDWawl

Előadók:
Dr. med. Balogh Klára, Debrecen: a MCSE kiképző pszichoterapeutája, csecsemő- és gyermekgyógyász. Több, mint 20 éve gyakorolja és tanítja a család- és párterápiát. A DEOEC Magatartástudományi Intézetében orvosi kommunikációt és orvosi pszichológiát tanított. 45 éve él házasságban, két fia és 5 unokája van.
Dr. theol. Hézser Gábor: református teológus, családterapeuta, nyugdíjba vonulásáig pszichiátriai lelkész, a Bethel-i Lelkigondozói Intézet (Seelsorgeinstitut, Bethel, Németország) docense és szupervizora. Magyarországi és erdélyi egyetemek pasztorálpszichológiai vendégtanára. 44 éve él házasságban, 3 gyermeke és 6 unokája van.
Balogh Klára és Hézser Gábor több, mint 10 éve vezeti a MCSE ökumenikus családterápiás képzéseit. Koncepciójuk a rendszerszemléleti családterápiás elméletet és gyakorlatot követi. Ehhez kapcsolják az egyházi, gyülekezeti, diakóniai, valláspedagógiai szolgálat pasztorálpszichológiai igényeit.