Állapolgári ismeretek "kettős állampolgárok" számára konferencia

Ágnes, PTF tanulmányi titkár Havasi, 2010. ápr. 21. 3:10   [ frissítve: 2010. ápr. 21. 3:17, felhasználó: Csaba Ungvári ]

A Pünkösdi Teológiai Főiskolán 2008. április 1-jén az Állampolgári ismeretek tantárgy keretén belül konferenciát szerveztünk.

Előadónk volt Dr. Csepregi András, az OKM Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője, az Evangélikus Hittudományi Egyetem docense és Hegyi László, az OKM Egyházi Kapcsolatok Titkárságának főtanácsosa, az Eötvös Loránd Tudományegyetem óraadó tanára.

A résztvevők derékhadát a PTF diákjai tették ki, de volt lelkipásztor is, aki érdeklődött a téma iránt. A tantárgy célja, hogy a hallgatók öntudatos állampolgárként tisztában legyenek alapvető jogaikkal és kötelezettségeikkel, ismerjék hazájuk alkotmányát és alkotmányos berendezkedését, valamint értsék, és értelmezzék a politikai történéseket és folyamatokat. Cél továbbá, hogy olyan ismeretekhez jussanak, amelyek segítségével eligazodnak az őket körülvevő jog- és intézményrendszerben. Teológiai oktatás révén a témaköröket egyházspecifikus vonatkozásokkal kiegészítve tárgyaljuk. E célkitűzéseknek megfelelően alakult az előadások témaválasztása is.

Teológiai és politológiai alapvetés után, emberi jogokról és egyházakról szóló törvényekről, valamint egyházfinanszírozási kérdésekről is hallottunk.