Mestercoaching csak nálunk - MA-képzés coaching szakiránnyal, kötelező héber és görög nélkül

Csaba Ungvári, 2016. febr. 29. 1:00   [ 2016. febr. 29. 1:04 frissítve ]

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság szakreferenseivel történt egyeztetéssel zárult le a Pünkösdi Teológiai Főiskola mesterképzésének átalakítása. A következő tanévben már kötelező héber és görög nyelv nélkül is MA-diploma szerezhető a PTF-en.

Mire van szükség?

Háromnapos augusztusi tanári értekezletünkön azt vizsgáltuk, hogy milyen igények merülnek fel a gyülekezetekben, a társadalomban és ennek nyomán a jelentkezőkben. Ezen kívül áttekintettük azt is, hogy a magyarországi teológiai képzési palettán mi az, ami hiányzik. Megállapítottuk, hogy a kutatói készségeket fejlesztő, a lexikális ismereteket számon kérő iskolákban erős a kínálat, míg a gyakorlati készségeket professzionális szintre emelő szakok hiányoznak. Ennek megfelelően a gyakorlati készségfejlesztést tűztük ki célként az intézményünk képzéseiben. Ez a gyakorlatorientált hozzáállás megjelenik az egyes tantárgyak célkitűzéseiben is. Természetesen ez kihívást jelent oktatóink számára is, akik a magyar köz- és felsőoktatásban ezt nem sajátíthatták el. A gondolkodásmód váltása érdekében minden tanári értekezletünkön külön időt fordítunk a tréningre.

Mi az akadály?

Számos érdeklődőt a bibliai nyelvek ismeretének követelménye tartott vissza eddig attól, hogy a mester fokozatot főiskolánkon szerezzék meg. Tehetséges, a keresztény szolgálatra nyitott személyek riadtak vissza emiatt tanulmányaik elkezdésétől. A MAB képviselőivel folytatott egyeztetést követően, elhárultak az akadályok a bibliai nyelvek ismeretével kapcsolatos kritériumok eltörlése elöl. Így hallgatóink szabadon választhatják a nyelvi képzést, azonban ha nem kívánnak élni a lehetőséggel, nincs erre vonatkozó kötelezettségük.

Mi ebben a különleges?

Intézményi képzésfejlesztéseink egyik fő iránya lett a keresztény szemléletű, korszerű vezetőképzés. Ennek megfelelően a mesterképzésünkön immáron keresztény szemléletű coaching szakirányt is választhatnak a jelentkezők. Emellett továbbra is megmarad a szakirányú továbbképzésen és a hitéleti továbbképzésen is elvégezhető coach- és vezetőképzés. Mesterképzésen azonban Magyarországon elsőként oktathatunk akkreditált specializációként coachingot.

Mennyibe kerül?

Jelentős anyagi és időbefektetés tanulni. Aki tehát el akarja kezdeni, át kell gondolnia, számolnia mindent. Ami kétségtelenül előny a most induló  szakirány esetén, hogy egy magas szintű, világi szervezésben csillagászati összegekre rúgó készségfejlesztő képzés most államilag támogatott formában elvégezhető. Vagyis akinek még nincs mesterfokozata, és vannak felhasználható támogatott félévei, annak csak a járulékos költségekkel kell számolnia (utazások, szállás stb.) A PTF elektronikus jegyzettárának segítségével pedig tovább mérsékelhetők a hallgató költségei, hiszen jelenleg is több tízezer oldal tematikus, kereshető tanulmányi jegyzet áll hallgatóink rendelkezésére, valamint számos audió- és videóanyag is segíti a felkészülést.


Többet szeretnél tudni? Keresd fel a kepzesek.ptf.hu oldalunkat vagy hívd munkatársunkat (06-1-290-9517, 06-70-631-5827)!