Kezdőlap‎ > ‎Képzések‎ > ‎Szakmai tréning‎ > ‎

Pasztorálpszichológiai szakmai napok
A spiritualitás és a vallásgyakorlat néhány elemének

pasztorálpszichológiai megközelítése

- Párbeszédben egymással –


A Szakmai Nap főbb témakörei:

Spiritualitás változatossága, imamódok, elmélkedés/meditáció, szemlélődés/kontempláció, mindfulness, emberképek, istenképek, különböző vallásgyakorlati formák, elemek és a pasztorálpszichológia - s minden, ami fontos neked.


Tartja: Dr. Krasznay Mónika

Időpont: 2019. április 13., 11:00 – 17:00.


Cél:

Látókör bővítés és konfesszionális identitás differenciált tudatosítása és ehhez kapcsolódó személyes professzionális állásfoglalás kialakítása a témákkal kapcsolatban.    

Vitatott, kétségeket ébresztő vagy más okból érdeklődésre számot tartó témák megbeszélése, a hallgatók által korábban megfogalmazott kérdések, és a résztvevők aktuális kérdéseinek, témafelvetéseinek szakmai igényű körüljárása.


Interdiszciplináris megközelítés.

Interkonfesszionális közeg.


A felvetett témákat rövid elméleti bevezetés után egymással párbeszédben, kis és nagycsoportos interaktív munkafolyamatban dolgozzuk fel.


Célközönség: Szeretettel várunk minden érdeklődőt és javasolt a Bevezetés a pasztorálpszichológiába című kurzus résztvevői számára!

Időpont: 2019. április 13., 11:00 – 17:00. Másfél óránként 10 perc szünet, 13:00-13:45 között ebédszünet: a magunkkal hozott ételekből összeállított svédasztalos, agapé ebéd.

Helyszín: Pünkösdi Teológiai Főiskola, 1183 Budapest, Gyömrői út 89.

Részvételi költség: 5.500.- Ft,  PTF polgároknak díjtalan, de jelentkezéshez kötött!

Részvételi díj fizetése előre utalással történik. Számlaszám: K&H Bank 10401921-00026624-00000002, kedvezményezett: Pünkösdi Teológiai Főiskola. A Megjegyzés/Közlemény mezőbe kérjük odaírni: szakmai nap, április.

Jelentkezési és fizetési határidő: 2019. április 05.3. alkalom - 2018. november 16.

Belső gyógyulás


A megtört szív szindróma- a modern orvostudomány új fogalma - egy sokkoló, erőteljes érzelmi hatás miatt alakul ki.

Az ember hordozza a lelkében a történelmét. Gondolataink és érzelmeink évgyűrűi őrzik az emlékeinket, melyek döntően befolyásolják életfelfogásunkat, istenképünket, és a magunkról alkotott képet.

Ha valaki, megtér, nem jelenti azt, hogy az ő teljes lelkivilága automatikusan meggyógyul.

Ezek az elfojtott fájdalmak, sérülések olyan mélyen lapulnak meg bennünk, hogy nagyon sokszor a megtérés, a megszentelő kegyelem nem jut el abba a mélységbe, ahol ezek megbújnak.

A megtört szívnek gyógyulásra van szüksége. Isten igéjében olvashatjuk, hogy Isten… „meggyógyítja a megtört szívűeket és bekötözi sebeiket” 147 Zsolt 3 vers.

„Isten válasza az ember szükségeire mindig kétrétű: a kereszt műve és a Szent Szellem munkája, mely érzelmi sérüléseinkre és fájdalmainkra is kiterjed.” Tom Marshall

A belső gyógyulás „több annál a pszichológiai folyamatnál, amelyben a páciens „kibeszéli” magából a fájdalmat, s több annál, amikor régi gondolkodási sémákat alakítunk át. Jézus Krisztus közvetlen gyógyító ereje jelenik meg az ima által és meggyógyítja a múltbeli sebeket. A belső gyógyulás folyamat (utazás), amely bevezet minket az Isten, és mások és önmagunk iránti mélyebb szeretetbe és megértésbe.” Sue Birkman

A belső gyógyulás az elme, az érzelmek, a fájó emlékek és az álmok gyógyulása; imádkozás közben végbemenő folyamat, melynek során megszabadulunk a neheztelés, elutasítottság, önsajnálat, depresszió, bűntudat, félelem, szomorúság, gyűlölet, kisebbrendűség, kárhoztatás, értéktelenség stb. érzéseitől.


Ha szeretnél mélyebben foglalkozni azzal, hogy a belső sebek hogyan keletkeznek illetve, hogy a belső sebeinket, ha szabad szemmel nem láthatjuk, de hogyan lehet felismerni? Ha kíváncsi vagy a belsőgyógyulás folyamatára, tarts velünk november 16-án a szakmai napunknak ez a témája.


A szakmai napot vezeti: Együdné Kéki Piroska


 Program:

09:45-10:00 Érkezés, regisztráció 

10:00-11:00 Az összetört szív gyógyulása - elméleti megalapozás

11:00-12:00 A belső gyógyulás folyamatának tanulmányozása, bibliai példák segítségével- közös műhelymunka

12:00-13:00 Ebédszünet önellátással 

13:00-14:00 Prevenció fontossága, a szív védelme-  elméleti megalapozás

14:00- 15:00 A kudarcból való gyógyulás  - gyakorlati műhelyfoglalkozás.  

15:00 Hazautazás 

Helyszín: PTF, Budapest, Gyömrői út 89. Jelentkezési és fizetési határidő: 2018. november 10. 

A jelentkezés a részvételi díj utalásával történő befizetéssel válik érvényessé.


Részvételi díj

5500 Ft/ fő, amelyet előzetesen a PTF bankszámlájára (Kedvezményezett: Pünkösdi Teológiai Főiskola, számlaszám: K&H Bank 10401921-00026624-00000002) kérünk utalni, közleményben „Szakmai nap - Adomány” feltüntetésével. 

A részvételi díj az étkezés költségeit nem tartalmazza, az étkezés öneállátással, az ebédről a résztvevők önállóan gondoskodnak. Innivalóról, szalvétáról, evőeszközről a PTF gondoskodik.