Kezdőlap‎ > ‎Képzések‎ > ‎

ICF

Jelentkezés ICF ACSTH vagy ACTP tanúsítvány megszerzésére >>>

Oktatók

Oktatóink (Göntér Mónika, Izsák Norbert) ICF PCC minősítéssel rendelkeznek. Tanulmányi programunk ICF akkreditációja sikeresen végbement, így a képzéseinkre történő jelentkezésnél az ICF ACSTH vagy ACTP program teljesítése is lehetséges. 

AZ ICF-ről

A Nemzetközi Coach Szövetség (International Coach Federation, ICF) a világ legnagyobb coach szervezete. 140 országból több mint 30.000 tagja van, melyből 20.000 rendelkezik egyéni nemzetközi minősítéssel (ACC, PCC, MCC). Az ICF célja, hogy programjai és követelmény-rendszere által építse, támogassa és megőrizze a coaching szakma integritását. Szakmai követelményrendszere és etikai kódexe a coaching iparág legelterjedtebb mércéjévé vált. Az ICF célja, hogy magas szintű szakmai követelményekkel, független és egységes akkreditációs rendszerrel és az egész világot átfogó, akkreditált coach-hálózat kiépítésével biztosítsa a szakma előbbre jutását és fejlődését. (Többet szeretnék tudni az ICF-ről>>>)

ICF minősítési rendszer

Az ICF coach minősítési rendszere igazodási pont és segítség a coachok ügyfelei, megbízói számára, garancia arra, hogy az illető megfelel a nemzetközi szakmai sztenderdeknek. Az egyéni nemzetközi minősítés (ACC, PCC illetve MCC) megszerzése a coach személyes márkaépítésének fontos megkülönböztető elemként szolgálhat, amely során megfelelő tartalmú és időtartamú coach specifikus képzés elvégzésének igazolása szükséges. A PTF által nyújtott másoddiplomás oktatás ICF akkreditációval rendelkezik (Approved Coaching Specific Training Hours, ACSTH), ami jelentősen megkönnyíti ezt az egyéni minősítési folyamatot. (Többet szeretnék tudni az egyéni minősítésről>>>)

Hogyan kaphatok a PTF-en ICF minősítést?

Ahhoz, hogy a végzett hallgató külön oklevelet kapjon a PTF bizonyítványa / másoddiplomája / egyetemi oklevele mellé az ACSTH képzésről, az alábbi követelményeknek kell megfelelnie:
ACSTH
1) a keresztény szemléletű coaching képzés tananyagának, tantárgyainak teljesítése (ld: mintatanterv első félév)
2) az ACSTH bizonyítvány plusz díjának befizetése 
* hitéleti coach és szakirányú coach képzésben hallgatóinknak: a beiratkozáskor, illetve legkésőbb október végéig
* MA hallgatóknak a 3. félév megkezdéséig
3) 5 rögzített coaching ülés hanganyagának beadása (legkésőbb az első félév tananyagának, tantárgyainak teljesítését követő félév végéig), amely
* legalább 20 perces, de nem több 90 percnél
* szakmai szempontok alapján egyértelműen coaching ülésnek tekinthető
* megfelel az ICF kompetenciáknak
* tartalmazza az ügyfél kifejezett beleegyezését a hanganyag felhasználásával kapcsolatban
* a beadott file-ok elnevezéséből egyértelműsíthető a coach személye és a készítés dátuma
Az 5 ülésből 3-ra írásbeli értékelést adnak az oktatók.
4) Záróvizsga.

Ahhoz, hogy a végzett hallgató külön oklevelet kapjon a PTF bizonyítványa / másoddiplomája / egyetemi oklevele mellé PCC minősítést szerezzen, az alábbi követelményeknek kell megfelelnie:
ACTP