Lelkigondozás és közösségépítés gyerek- és ifjúsági csoportokban - május 19.

Csaba Ungvári, 2018. ápr. 25. 2:24   [ 2018. ápr. 25. 2:55 frissítve ]

Hitoktatói szakmai napunkon arra keressük a választ, hogy miképpen lehetséges hatékonyan működő gyermek és ifjúsági csoportokat alkotni és hogyan tudunk segíteni a lelki problémákkal küszködőknek. 
Helyszín: Pünkösdi Teológiai Főiskola 

Kerekes Szabolcs

A Barnabás csoport és a Reménység Magjai alapítványokkal dolgozom.
Mentori, coaching kapcsolattal segítünk és tréningeket tartunk lelkészeknek és ifjúsági vezetőknek közel 25 éve.
A Végtelenitini ifjúsági mozgalmat Sisa Attilával 10 éve indítottuk. Nyaranta 2-5 ifjúsági tábort vezetek.
Három könyvet írtam, elsősorban a Posztmodern ember Isten-kereséséről, megtéréséről. 
8 éve járok be a Rákospalotai Javítóintézetbe lelki munkát végezni az elítélt lányok között. Az intézet légköre teljesen megváltozott, folyamatosan történnek mély megtérések. 
A Javítóintézeti és coaching munkám miatt született meg bennem az igény elvégezni a Semmelweis egyetem Mentalhigienes szakirányú továbbképzését. Ez alapjaiban megváltoztatta a koncepciómat a lelkigondozással kapcsolatban. A PTF szemináriumon erről a koncepcióról fogunk beszélgetni.
Kissné Osztafin Ildikó

A Paulus Evangéliumi Közösségben szolgálok férjemmel teljes idejű misszionáriusként.
16 évig vezettem a gyerekszolgálatot. Négy éve a férjem mellett női vezetőként veszek részt a felső tagozatos tini klub és a középiskolás ifi klub vezetésében. Lány csoportos alkalmakat tartok és személyes mentorolást és tanítványozást végzek.
Nyaranta 4-5 gyerek- és ifitábor vezetésében veszek részt.  Öt éve pünkösdi hittant oktatok nagyrészt nem hívő alsó- és felső tagozatos gyerekek között. Szolgálatom során hetente 120-140 gyermekkel és fiatallal találkozok.
Tavaly végeztem a Pünkösdi Teológiai Főiskola pasztorálpszichológiai szakreferens szakán. A fiatalok mentorolása és lelkigondozása a fő érdeklődési területem.