Pasztorálpszichológiai hétvége Pécsett

Ágnes, PTF tanulmányi titkár Havasi, 2012. febr. 29. 1:58   [ frissítve: 2012. febr. 29. 9:32, felhasználó: Csaba Ungvári ]
Február 17-18-án került megrendezésre a főiskola pasztorálpszichológiai képzésében részt vevő tanulók 3. szakmai gyakorlata. A rendezvénynek a Pécsi Reménység Gyülekezet adott otthont. Dr. Hecker Róbert, a Pasztorálpszichológia Tanszék vezetője péntek esti kiselőadásában bemutatta a szinergiára törekvő integrációs modellt, szombaton pedig két előadásában a szinergia-modell akadályairól és aktualitásáról beszélt. Az előadásokat kiscsoportos foglalkozások követték, amely egyben felkészülés is volt a szombat délutáni posztmodern istentiszteletre. A kiscsoportokat Hecker Anikó, dr. Riesz Mária és Izsák Norbert vezették.

Nagy örömünkre a főiskolások mellett viszonylag nagy számban vettek részt a helyi gyülekezetből és a pécsi testvérgyülekezetekből is. A hanganyag és az alkalmakon készült fényképek a tanulmányi honlapról letölthetők.

 Visszajelzések a helyi gyülekezetből:

- „A színvonalas, szakmailag igényes, mégis közérthető előadások, igeileg tiszta meglátásokkal hasznos és ösztönző támogatást jelentett az egyéni életre és a szolgálatra vonatkozólag is.”

- „Nagy megerősítés volt számomra a téma, mert egy ideje ezekkel a gondolatokkal foglalkoztam. Erősen gondolkodom azon, hogy belekezdek én is a főiskolai tanulmányokba.”

- „Nagyon jó légkör uralkodott, a különböző helyekről jött emberek, akik eddig még sosem találkoztak, a kiscsoportos foglalkozásokon testvérként teljesen együtt tudtak dolgozni.”