Országjáró teológusok Ózdon

Csaba Ungvári, 2011. márc. 3. 7:33   [ 2011. márc. 3. 10:15 frissítve ]

2011. február 20-án, a vasárnapi istentiszteleten a Pünkösdi Teológiai Főiskola (PTF) küldöttsége volt Gyülekezetünk vendége.

Az Országjáró program keretében két tanár és három diák érkezett Budapestről, hogy a Jó Pásztor témakörét körbejárva, bemutassák a Főiskolán folyó képzéseket, és ízelítőt adjanak az intézmény légköréből.

 Először Gracza Paul, a PTF rektora köszöntötte a jelenlévőket. Bevezető szavai után néhány bibliai kvízkérdést tett föl a Jó Pásztor témájával kapcsolatban. A helyesen válaszolók nyereményeket kaptak.

Ezt követően Juhász Péter főiskolai hallgató (dicsőítésvezető-lelkész szakirány) Augustinus (Szent Ágoston) életrajzán keresztül mutatta be az Istenhez fordulás erejét, az Istent követés szükségességét és áldásait.

Harcsa Krisztián lelkészgyakornok az ószövetségi pásztor képét tárta a hallgatóság elé. Kihangsúlyozta, hogy Izrael pásztora Isten, de az is, akit az Úr elhívott erre a szolgálatra. Hallhattunk még a pásztori lelkület hitvallásáról, és a Jó Pásztor megbecsülésének szükségességéről is.


Dömötör Péter
  főiskolai hallgató (lelkész szakirány) személyes bizonyságtételét mondta el, amelyben beszélt a korábbi életéről, múltjáról, megtéréséről, és elhívásáról.

 

Isten Igéjét Telegdi József docens hirdette. A Jn 10,1–5 és11. versek alapján prófétai ihletettségű üzenetet hallhattunk a Jó Pásztorról, Jézus Krisztusról, aki ma is pásztorolni akar minden embert, hogy bemutathassa szeretetét, gondoskodását, személyes jelenlétét.

Az összejövetel végén, az imádságra adott lehetőség során sokan válaszoltak a Jó Pásztor megszólítására.
(forrás: 
http://www.epkozd.hu)

Comments