Országjárás - MPE Gyömrő

Csaba Ungvári, 2012. máj. 22. 7:09   [ 2012. máj. 23. 0:19 frissítve ]
Chernel András vezette csapatunk utolsó országjáró állomása az MPE Gyömrői
Gyülekezete volt, ahol Kovács Dénes lelkipásztor és családja nagy szeretettel és finom ebéddel fogadott bennünket. Immáron harmadik alkalommal, de újra aktuális és frissen szólt az üzenet Isten Szellemének megelevenítő munkájáról. A gyülekezet lelkesen és kitartóan támogatta szolgálatunkat, így mi magunk is felfrissülhettünk. Istenünk áldását kívánjuk a gyömrői testvérekre! (Nagy-Ajtai Ágnes)

Kovács Dénes pásztor és kedves felesége fejedelmi ebéddel fogadtak bennünket családi házukban, ezúttal feleségem is velünk volt a pásztor személyes meghívására. A bensőséges asztali együttlét a délutáni Istentisztelet keretében folytatódott, ahol az atyai szívű pásztori köszöntő és a mélyebb vízre is evező gyülekezeti dicsőítés, valamint egy svéd ifjúsági leánydelegátus pár perces bizonyságtétele után a PTF delegátusé volt a szolgálat. A bemutatkozást követően Izsák Norbert ezékieli exegetikai felvezetőjét hallhattuk, melyben felderengett számunkra a babiloni fogság történetében a remény, Nagy Ajtai Ágnes applikált pünkösdi-egyháztörténeti blokkja után pedig az ighirdetés üzenete következett: „Ha Isten szól hozzánk, Isten Lelke árad belénk, ha hirdetjük az Igét Isten Lelke árad a hallgatóinkba”. A többirányú imádkozásban újak és megújulók is voltak, - áldassék az ÚR neve!

A PTF tanulmányi ismertetője után Chernel Szandra vezetette bibliai interaktív játékban lehetett vidáman könyveket nyerni. A kissé elhúzódott alkalom után a gyülekezet ráérősen szivárgott hazafelé, lassan mi is haza kellett induljunk, - bár a gyömrői gyülekezetben is otthon éreztük magunkat. (Chernel András)