"Amikor már nem tudjuk megváltoztatni a helyzetet, az a kihívásunk, hogy mi magunk változzunk." (V. E. Frankl) - Logoterápiás szemléletű szakmai tréning a PTF-en

Csaba Ungvári, 2017. aug. 14. 7:03   [ 2017. aug. 14. 7:29 frissítve ]
A Pünkösdi Teológiai Főiskola négy alkalomból álló logoterápiás szemléletű tréninget hirdet a 2017/18-as tanév első szemeszterében.
Viktor E. Frankl (1905-1997) által megalapított Logoterápia és egzisztenciaanalízist, Sigmund Freud pszichoanalízise és Alfred Adler individuálpszichológiája után, a szakirodalom a harmadik bécsi pszichoterápiás iskolaként tartja számon. A PTF személyiséglélektani kurzusaiban a fő irány a fenti elméletalkotókhoz kapcsolódik: Viktor E. Frankl munkásságát két féléven keresztül tanulmányozzuk, hiszen a logoterápia és egzisztenciaanalízis emberképe, a szenvedéshez, az emberi értékekhez való hozzáállása kompatibilis a bibliai emberképpel.   Ezen okból a világ számos teológiai képzésében a frankli elméletet, és kiemelten annak lelkigondozói aspektusait tanítják. 
Továbbképzésünk elsősorban volt hallgatóink szakmai fejlődéséhez kíván segítséget nyújtani, de szeretettel várunk külsős hallgatókat is, akik rendelkeznek elméleti alapokkal a segítő szakma, ezen belül a logoterápia területén.
A jelentkezést követően részletes tematikát küldünk.

A jelentkezés feltétele 

Azoknak a hallgatóknak a jelentkezését várjuk, akik 
  • a PTF-en  elvégeztek az Esetvezetés 2-3., a Személyiséglélektan 3-4. tárgyakból legalább 2 db kurzust, vagy
  • az Apor Vilmos Katolikus Főiskola másoddiplomás Logoterápiás tanácsadó szakképzésen, vagy
  • más felsőoktatási intézményben mentálhigiénés képzésben szereztek oklevelet.

A képzés vezetője


Alkalmak
4 alkalom (3-4*90 perc; szept 9., okt 14., nov.11., dec. 2.)
 
Bevezető, kedvezményes ár
16.000 Ft 

Jelentkezési határidő 

2017. augusztus 28.