Kollégiumi fejlesztések

Csaba Ungvári, 2014. jan. 23. 3:28   [ 2014. jan. 31. 22:44 frissítve ]
A közelmúltban jelentős fejlesztések történtek a PTF kollégiumában, amiről szeretnék egy kis tájékoztatást adni. Több lépcsőben történt a kollégiumi szobák, folyosók és a lépcsőház festése. A munka kivitelezését, anyagköltséggel együtt D. Nagy Gábortól kaptuk közösségünk aktív tagjától, aki jelenleg főiskolánk levelező tagozatának hallgatója. Ez úton is köszönjük. Ismerve a piaci árakat ez az adomány nagyban segítette a kollégium egyéb fejlesztéseinek megvalósítását

A projektből szeretném kiemelni az ágyak cseréjét. Az épület kollégiumi szárnya 1997-ben lett kialakítva és új bútorokkal berendezve. Az eltelt évek során elkoptak, elhasználódtak az ágyak ezért szükségessé vált a csere. Intézményünkben összesen 46 db. ágy van, és ebből eddig harminchármat sikerült kicserélni. Ezzel is növelve kollégistáink kényelmét. Áldásként éljük meg ezt a fejlesztési lehetőséget is, annál inkább mivel a régi ágyakat tovább tudtuk adományozni nagy szükségben szenvedő embereknek. Hiszem, hogy imáink meghallgatást találnak, Isten betölti minden szükségünket, és hamarosan beszámolhatok arról, hogy a fennmaradó 13 ágyat is sikerült kicserélni! Ezáltal ismét szépek, kényelmesek, modernek lesznek lakószobáink. 

Átalakult a klubszoba, ahová csocsó asztal, smart tv, házi mozi rendszer, új asztalok, lámpák,  ülőkék, és párnák kerültek. Ezáltal több funkciós, jobban kihasználhatóvá vált szobát sikerült kialakítani, melyet előszeretettel használnak lakóink.

Tizenhét év után teljes felújítás történt a kollégium legtöbbet használt konyhájában. Nagyon szép lett, mindannyiunk örömére. Ez a konyha a hallgatók egyik kedvenc helye, nem csak főzés és étkezés, időnként a legjobb beszélgetések is e falak között történnek.

A sortterem használatának lehetősége is bővült, új gépünk az ellipszis tréner, a lányok körében hallatlanul népszerű. Természetesen a fiúkat sem szerettük volna kihagyni a fejlesztésből ezért új tárcsákkal, súlyzórúddal bővült a súlyzókészlet. Tornaszőnyegek, gumikötelek, ugrálókötelek és egy fitt ball segíti elő a testedzést.

Hálát adunk Istennek, hogy a felsorolt fejlesztésekre áldást adva kirendelte az anyagiakat. Vannak tervek a jövőre nézve is. Imádkozunk, hogy legyen lehetőség a kollégiumi szobák ablakainak modern hőszigetelt ablakokra történő cseréjére! Ennek megvalósítása esztétikai szempontokon túl energetikai szempontból is jelentős lépés lenne, intézményünk számára.

2014. január 29.
Érsek Istvánné (Babi)
Comments