...hogy a JÓ még JOBB legyen! - Házassággondozók szemináriuma- beszámoló

Csaba Ungvári, 2016. okt. 7. 10:44   [ frissítve: 2016. nov. 3. 5:22, felhasználó: Csilla Archív Juhász ]

Egy nap házaspároknak, házasságra váróknak, azoknak, akik szeretnének másoknak is segíteni.

Iván Imre és felesége, Annamária, akik évtizedek óta együtt szolgálnak a házassággondozás terén, közösen vallottak házasságuk és szolgálatuk sikereiről, nehézségeiről, szépségéről. Megtisztelő volt az az őszinteség, ahogyan személyes példákon keresztül is megmutatták, hogy hogyan vezeti őket a Szentlélek szolgálatukban. Miután Annamária bemutatta a családjukat, közös szolgálatukat, Imre a lelkigondozóról és a lelkigondozó családjáról beszélt, őszintén vallva az évek során felmerült személyes megpróbáltatásaikról is, mely megpróbáltatások kulcsmondata – nem csupán számukra, de minden szolgáló házaspár számára – az, hogy „mi kaptuk az elhívást, nem a gyermekeink”. 

Komoly hangsúlyt kapott a nap folyamán a Szentlélek munkája és az Istennel való kapcsolat jelentősége, hiszen elsősorban az különbözteti meg a lelkigondozót a mentálhigiénés szakembertől, hogy nem csupán szaktudásával, hanem istenkapcsolatával is dolgozik.

 

A nap végére átfogó képet kaptunk a házassággondozói munkáról, amely ideális esetben már a házasságra való felkészülésnél elkezdődik, és támogatást ad nem csak az akcidentális krízisek megoldásában, de az élet előrehaladtával természetesen jövő kríziseknek való megfelelésben is.

 

Az előadások végén felmerülő kérdések, visszajelzések is alátámasztották, hogy jó gondolat volt a Hazássággondozók Szemináriumát elindítani a PTF-en, mert igény van a téma bővebb, specializáltabb kifejtésére mind a szakmai felkészültség elmélyítése, mind személyes kérdéseink megválaszolása érdekében, mert valóban fontos, hogy a jó (is) még jobb legyen.


Nyulászi Eszter