Fontos információk PTF hallgatóknak

Csaba Ungvári, 2016. aug. 30. 9:14
Kedves régi és új PTF Hallgató!

Hamarosan megkezdjük a  2016/17-es tanévet.

Tanévnyitónkra 2016. szeptember 10-én 13:30 kerül sor, melyre mindenkit szeretettel várunk!

Alábbiakban a tanévkezdéshez szükséges információkat olvashatod.


Ó​rarend, tanév időbeosztása​

​Az órarend alakulása a következő linken található: http://www.ptf.hu/home/kepzesek/orarend-1 ​

Fontos változás: a vasárnaponkénti oktatás megszűnik. A konzultációk gyakorisága BA és MA képzéseken 2 hetenkénti is lehet, évfolyamonként változó és az órarendben megtalálható. 

​​Beiratkozás

A 2016/2017-es tanév I. félévére történő beiratkozás a LEVELEZŐ tagozat részére a következő időpontokban lehetséges:


 • szeptember 09-én pénteken 10 órától 18 óráig

 • szeptember 10n szombaton 8 órától 16 óráig lehetséges

 • A NAPPALI tagozat hallgatóit szeptember 14-15-16-án, 9 és 15 óra között várjuk a Tanulmányi Osztályon. Akinek sürgős a jogviszony igazolás miatt, a levelezőknek megadott időpontok valamelyikén is beiratkozhat.

 • A megadott határidők után késedelmes beiratkozási díjat kell fizetni, melynek díja 4000 Ft.Elektronikus rendszerek és internet hozzáférés (HIR és ETN)

A PTF 3 különálló elektronikus rendszert működtet. Ezeket a PTF honlapjáról (www.ptf.hu) könnyen eléred:

 • A Hallgatói Információs Rendszert (HIR)

 • Az Elektronikus Tanulmányi Nyilvántartót (ETN)

 • A Moodle Távoktatási Rendszert


Ezekről e linken olvashatsz egy részletes

ebb tájékoztatót >>>

Ügyintézés a Tanulmányi Osztályon

A PTF Tanulmányi Osztályon történő ügyintézéshez, a beiratkozáshoz  IDŐPONT FOGLALÁSI RENDSZERT vezettünk be, annak érdekében, hogy a sorban állást elkerüljük. Kérünk mindenkit, hogy foglaljon időpontot! Ez legegyszerűbben a PTF honlapjáról elérhető Elektronikus ügyintézésben lehetséges. Az órákról, az ügyintézés előre megkért idejére, (de csak arra az időtartamra) a hallgató az előadást nem zavarva kimehet. (Időpont foglalás a PTF-en elhelyezett hallgatói számítógépeken is lehetséges.)


Beiratkozni csak akkor lehet, ha a hallgatónak nincs pénzügyi tartozása!

Készpénzes fizetés helyett kérjük inkább a banki átutalást:

K&H Bank: 10401921-00026624-00000002


​​Fizetendő díjak

A 2016/2017-os tanév I. félévére BA képzésen az önköltség 100 000 Ft, Szakirányú pasztorálpszichológia és hitoktató hallgatóknak 70 000 Ft-ot kell átutalni a beiratkozásig. Coach képzés hallgatóinak a képzésdíj 120 000 Ft


4000 Ft DSH (Digitális és Sokszorosítási Hozzájárulás) díj, mely minden hallgatóra vonatkozik, képzéstől, finanszírozási formától függetlenül.


Állami ösztöndíj feltételei

Az állami ösztöndíjasok fontos információkat találnak: Oktatási Hivatal - Tájékoztatók a magyar állami ösztöndíjjal kapcsolatban

​​​​Diákigazolvány igénylés, érvényesítés

A diákigazolvány igényléséhez hozd magaddal az Okmányirodában kért NEK azonosító papírt (ott készítenek hozzá fényképet).

A diákigazolványok érvényesítő matricával érvényesek, melyet a már diákigazolvánnyal rendelkező hallgató személyesen vehet át a Tanulmányi Osztályon. Amíg a kártya legyártásra kerül, a Tanulmányi Osztályon ideiglenes diákigazolvány igényelhető a NEK papír leadását követő 3 munkanaptól.


​​Tantárgy felvétel

A tárgyafelvétel az ETN (Elketronikus Tanulmányi Nyilvántartó) rendszerben lehetséges.

ETN-es belépés új hallgatóknak

Belépési kódokat a HIR levelező fiókra kapja minden elsős hallgató az ETN Robottól (belépés után megváltoztatandó)


Kérlek, hogy a tárgyfelvételt ne az órarend alapján, hanem a meghirdetett tantárgyak táblázatból  tedd meg, mert a tantárgykódot is figyelned kell (a tagozatok között alul tudsz váltani munkafüzetet a táblázatban)!


A TÁRGYFELVÉTEL kezdete az ETN rendszerben 2016. szeptember 07. 10.00 órától szeptember 16. 22:00 óráig lehetséges. Ezt követően véglegesnek tekintjük. (Beiratkozás feltétele legalább 1 kredit felvétele)

Segítségképpen ide klikkelve is találod meg évfolyamonkénti bontásban a szükséges tárgyakat. A tantárgyfelvétel teljes felelőssége a hallgatóé. Szabadon választható tárgyak esetén a hallgatónak kell tájékozódnia az esetleges órarendi ütközésekről és ezeket figyelembe véve kell megtennie kurzusfelvételét.

A PTF-en a kontakt órákon és a konzultációkon való megjelenés kötelező.Meghirdetett kreditszámok

Két aktív félév során teljesíteni kell a PTF által meghirdetett kreditek 50%-át ahhoz, hogy magyar állami ösztöndíjas (államilag finanszírozott) képzésen maradhasson valaki. Ha ez nem teljesül a Felsőoktatási Törvény értelmében átsoroljuk önköltséges képzésbe.


​​​​Szállás levelező hallgatóknak

A PTF igyekszik minden tekintetben segíteni hallgatói sikeres tanulmányi részvételét úgy a nappali és a levelező tagozaton  valamint a szakirányú továbbképzésen is. Ennek jegyében a PTF kollégiumában szállás igényelhető korlátozott számban. A szállásdíj előre utalandó.

Az erről való részletesebb tájékozódás, az igénylés módja és lehetősége a PTF honlapján érhető el >>>


​​Kreditelismerés

Amennyiben az aktuálisan meghirdetett tárgyak tartalmát a hallgató más felsőoktatási intézményben igazolhatóan teljesítette, és a tárgy igazolt tematikája legalább 70%-ban azonos a PTF-en meghirdetett kurzuséval a hallgató kreditelismerési kérelmet nyújthat be 2016. október 15-ig az elektronikus ügyintézésben.


​​Szociális támogatás nappali tagozatos hallgatók számára

Szociális támogatást nappali tagozatos hallgatók kérhetnek elektronikus ügyintézésben elérhető igénylőlapon.

Szociális ösztöndíj pályázati űrlap


​​Nappali tagozatos hallgatók áhítat részvétele

A Pünkösdi Teológiai Főiskola legfontosabb célja nem földi, hanem mennyei. Ennek megfelelően a lelkiismeretes tanulás mellett az ÚR orcájának szemlélése, a mennyei világba való betekintés. Ezt szolgálják a szerdán, csütörtökön, pénteken reggel 8 órától megtartott, órarendbe beépített áhítatok. Az áhítatokat oktatók és hallgatók vezetik, előre meghatározott beosztás szerint. A Pünkösdi Teológiai Főiskola nappali tagozatos hallgatói számára a heti áhítatokon kötelező a részvétel, a félévet csak ezek meglétekor tudjuk elismerni! További információért kérlek kattints ide>>>


Gyülekezet látogatási beszámoló

A PTF-en folytatott teológiai tanulmányok sikerességének kulcsa a Hallgatók rendszeres gyülekezet-látogatása. Erről havonként beszámolót is kell készíteni, amit az elektronikus ügyintézésben található űrlapon kell elektronikusan benyújtani.

Főiskolánk meggyőződése, hogy a teológiai hiteles művelése csak gyülekezeti közösségben lehetséges. Ezzel a meggyőződésünkkel követelményként a felvételin kért lelkipásztori ajánlás, míg tanulmányaid alatt a gyülekezetlátogatási űrlap rendszeres beküldési kötelezettségének formájában találkozhatsz.

 • A gyülekezetlátogatási űrlapot minden esetben a beszámolási hónapot követő hó 10. napjáig kell benyújtani.  

 • Minden hiányzó beszámoló után késedelmi díjat kell felszámítanunk (1000 Ft/ késedelem). Ha ezt a követelményt nem teljesíted, akkor nem tudjuk igazolni a féléved teljesítését. A félév teljesítése kapcsán méltányossági kérelem nyújtható be. A kérelem különeljárási díja 4000 Ft.

 • Technikai hiba utólagos jelzését felmentő okként nem tudunk elfogadni!

 • Az esetleges  személyes jellegű gyülekezeti közösséggel kapcsolatos nehézségek megoldásában a Tanulmányi Osztály nem tud segíteni, ezekkel kapcsolatban keresd személyes mentorodat. Határidőn túli jelzés esetén nem áll módunkban a probléma orvoslása!


​​Mentori rendszer

A PTF-en működő mentori rendszer az elmúlt tanévben sok áldáshoz segítette hozzá az intézményt és a hallgatókat is. A PTF mentori rendszere a BA hallgatók részére kötelező jelleggel félévenként egy beszélgetést ír elő. Az MA és Szakirányú hallgatóknak a mentori beszélgetés opcionális.

Parkolás

A levelező konzultációk idejére a PTF a Life Fitness területét bérbe veszi az autók rendezett parkolásának megoldása érdekében.

​​(A parkoló a PTF udvarán áthaladva érhető el.) Ezért kérünk minden autóval érkezőt, hogy ne parkoljon az intézmény előtti járdán, vagy úttesten, de az udvarban a forgalom elől elzárt terület jelzéssel ellátott részekre sem!

​Étkezés

A PTF az intézményben nem árusít semmilyen ételt, azonban biztosítja a hűtőtárolás és a melegítés lehetőségét.

A levelező és szakirányon részt vevő hallgatóink számára az intézmény műanyag tányért, poharat, evőeszközt és szalvétát is biztosít. Kérjük, hogy ezt használjátok mert a kollégiumi konyhák szekrényeiben található eszközök a kollégium lakóinak saját tulajdonát képezik. A nagy étkezőben (111-es terem) található szekrény, mikrohullámú sütők és hűtőszekrény használata a konzultációk idején lehetséges. Távozáskor kérjük a szekrény és hűtőszekrények kiürítését. Az itt maradt ételek, stb. tárolása nem áll módunkban.

Kávéautomata ​is található az épületben, amit külső cég üzemeltet.

​​


A közeli találkozást várva, áldáskívánással minden munkatársunk nevében is:Paul Gracza, rektor;     Ungvári Csaba, rektorhelyettes;     Gonda Szilvia, főtitkár

Comments