Évnyitó - 2017. szeptember 16.

Csaba Ungvári, 2017. szept. 22. 23:23   [ 2017. szept. 25. 4:02 frissítve ]
Hivatalosan is kezdetét vette a 2017/18-as tanév a Pünkösdi Teológiai Főiskolán. Bár a tanítás már a hét elején megkezdődött, az ünnepélyes tanévnyitóra a levelező hétvégén került sor, amikor a hallgatók nyüzsgése élettel töltötte meg az épületet. A megnyitót a főiskola legnagyobb befogadóképességű termében tartottuk. A hely azonban még így is majdnem szűkösnek bizonyult, ugyanis idén több mint száz elsőéves hallgató kezdte meg tanulmányait az intézményben. Az alkalmat Kapás Melitta, harmadéves pásztorálpszichológia hallgató vezette, aki rövid bevezetővel köszöntötte a jelenlévőket. Ezután közös dicsőítés következett, amelyet Tóth Tamás, harmadéves lelkészhallgató és csapata vezetett.

Ezt követően Paul Gracza, a PTF rektora köszöntötte az újonnan érkező hallgatókat, kihangsúlyozva érkezésük feletti örömét, valamint arra biztatta őket, hogy legyenek hűek az elhívásukhoz. A köszöntő után átadták a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjának oklevelét. Ezt az idei évben Fortinné Guti Réka, harmadéves pasztorálpszichológia hallgató nyerte el kimagasló tanulmányi és szakmai eredményeiért.

Az átadást követően Ungvári Csaba rektorhelyettes köszöntője következett, amelyben szó esett arról, hogy mikor érdemes zsoltárduettet énekelnünk Pálhoz és Szilászhoz hasonlóan. Emellett súlyos kérdéssel szembesültünk: készek vagyunk-e Jézusért szenvedni? Ugyanis azok az értékek, amelyekkel a PTF-en gazdagodhatunk, csak akkor bontakozhatnak ki, ha készek vagyunk tanulni, erőfeszítéseket tenni. Hogy ez szenvedés-e vagy sem, arról nyilván megoszló a vélemény.

A köszöntőt követően újra Fortinné Guti Réka került a mikrofon mögé, aki ezúttal a Hallgatói Önkormányzat titkáraként szólalt fel. Ismertette a HÖK tevékenységét és céljait, valamint megosztotta saját PTF-en szerzett élményeit is, ezzel is bátorítva az elsőéveseket.

Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke szintén köszöntötte a képzésüket megkezdő hallgatókat. Beszédében arra bátorította őket, hogy bármi történjék is, maradjanak meg az Úrban. Ezután áldást kért Istentől a hallgatóságra és az új tanévre, amelyre a jelenlévő gyülekezet őszinte szívvel mondott áment.

Az alkalom végén az elsőévesek diákcsomagot kaptak, majd csoportkép készült róluk, ezzel megörökítve az örömteli kezdés pillanatait. A nap azonban az ünnepség zárásával még nem ért véget. A hallgatók és az oktatók egyaránt igyekeztek vissza a tanórákra, ahol újabb kihívások várnak rájuk. Hitünk szerint olyan kihívások ezek, amelyek maradandó gyümölcsöket hoznak az életükben.