Belső gyógyulás - Szakmai nap a PTF-en - 2018. november 16.

Réka Fortinné Guti, 2018. okt. 29. 3:06   [ 2019. jan. 14. 5:14 frissítve ]

Belső gyógyulás


A megtört szív szindróma- a modern orvostudomány új fogalma - egy sokkoló, erőteljes érzelmi hatás miatt alakul ki. Az ember hordozza a lelkében a történelmét. Gondolataink és érzelmeink évgyűrűi őrzik az emlékeinket, melyek döntően befolyásolják életfelfogásunkat, istenképünket, és a magunkról alkotott képet.


Ha valaki, megtér, nem jelenti azt, hogy az ő teljes lelkivilága automatikusan meggyógyul. Ezek az elfojtott fájdalmak, sérülések olyan mélyen lapulnak meg bennünk, hogy nagyon sokszor a megtérés, a megszentelő kegyelem nem jut el abba a mélységbe, ahol ezek megbújnak. A megtört szívnek gyógyulásra van szüksége. Isten igéjében olvashatjuk, hogy Isten… „meggyógyítja a megtört szívűeket és bekötözi sebeiket” 147 Zsolt 3 vers.

„Isten válasza az ember szükségeire mindig kétrétű: a kereszt műve és a Szent Szellem munkája, mely érzelmi sérüléseinkre és fájdalmainkra is kiterjed.” Tom Marshall


A belső gyógyulás „több annál a pszichológiai folyamatnál, amelyben a páciens „kibeszéli” magából a fájdalmat, s több annál, amikor régi gondolkodási sémákat alakítunk át. Jézus Krisztus közvetlen gyógyító ereje jelenik meg az ima által és meggyógyítja a múltbeli sebeket. A belső gyógyulás folyamat (utazás), amely bevezet minket az Isten, és mások és önmagunk iránti mélyebb szeretetbe és megértésbe.” Sue Birkman


A belső gyógyulás az elme, az érzelmek, a fájó emlékek és az álmok gyógyulása; imádkozás közben végbemenő folyamat, melynek során megszabadulunk a neheztelés, elutasítottság, önsajnálat, depresszió, bűntudat, félelem, szomorúság, gyűlölet, kisebbrendűség, kárhoztatás, értéktelenség stb. érzéseitől.


Ha szeretnél mélyebben foglalkozni azzal, hogy a belső sebek hogyan keletkeznek illetve, hogy a belső sebeinket, ha szabad szemmel nem láthatjuk, de hogyan lehet felismerni? Ha kíváncsi vagy a belsőgyógyulás folyamatára, tarts velünk november 16-án a szakmai napunknak ez a témája.


A szakmai napot vezeti: Együdné Kéki Piroska


Program:


09:45-10:00 Érkezés, regisztráció 


10:00-11:00 Az összetört szív gyógyulása - elméleti megalapozás


11:00-12:00 A belső gyógyulás folyamatának tanulmányozása, bibliai példák segítségével- közös műhelymunka


12:00-13:00 Ebédszünet önellátással 


13:00-14:00 Prevenció fontossága, a szív védelme-  elméleti megalapozás


14:00- 15:00 A kudarcból való gyógyulás  - gyakorlati műhelyfoglalkozás.  


15:00 Hazautazás 


Helyszín: PTF, Budapest, Gyömrői út 89. Jelentkezési és fizetési határidő: 2018. november 10. 

A jelentkezés a részvételi díj utalásával történő befizetéssel válik érvényessé.


Részvételi díj:


5500 Ft/ fő, amelyet előzetesen a PTF bankszámlájára (Kedvezményezett: Pünkösdi Teológiai Főiskola, számlaszám: K&H Bank 10401921-00026624-00000002) kérünk utalni, közleményben „Szakmai nap - Adomány” feltüntetésével. 


A részvételi díj az étkezés költségeit nem tartalmazza, az étkezés öneállátással, az ebédről a résztvevők önállóan gondoskodnak. Innivalóról, szalvétáról, evőeszközről a PTF gondoskodik.Comments