Kezdőlap‎ > ‎

Hírek képzéseinkről

Lelkészi szeminárium a tanítványképzésről és fórum - 2018. március 22.

Csaba Ungvári, 2018. febr. 26. 1:30   [ 2018. febr. 26. 2:39 frissítve ]

Nyílt napok 2018-ban

Ágnes, PTF tanulmányi titkár Verner, 2017. nov. 24. 3:23   [ 2018. márc. 9. 2:13 frissítve ]

Kedves Érdeklődő! 

Szeretettel várunk tavaszi nyílt napjaink egyikén, melyek részletes programja alább olvasható.
Időpontok: március 10. és április 14.

 JELENTKEZÉS: http://bit.ly/2BiQ10F

Az alábbi, 8:30-kor kezdődő előadáson vehetsz részt:
  • Újszövetségi bevezetés és bibliaismeret 2. (Ungvári Csaba) 304-es terem
  • Bevezetés a kommunikációba (Sitku Tibor) 302-es terem
  • Önkéntes szervezetek menedzselése (Ambrus Kiry Noémi) 207-es terem
  • Pünkösdi mozgalom történet 1. (Bozóné Csernus Emőke) 112-es terem

Az alábbi, 11:50-kor kezdődő előadáson vehetsz részt:
  • Bibliai pneumatológia 1. (Bozóné Csernus Emőke) 304-es terem
  • Keresztény elvű szervezetépítés (Izsák Norbert) 207-es terem
  • Ószövetségi írásmagyarázat 2. (Czövek Tamás) 112-es terem

Coaching Konferencia a PTF-en

Réka Fortinné Guti, 2017. nov. 16. 0:50   [ 2017. nov. 16. 0:52 frissítve ]

Coaching Konferencia 2017. november 24.

TÉMÁNK: HOGYAN LEHET A LEGHÉTKÖZNAPIBB HELYZETEKBEN, A MINDENNAPOKBAN ALKALMAZNI A COACHINGOT?

Előadó: Peter Szabo (MCC)

Peter a megoldásközpontú coachingirányzat egyik nagy „öregje”, a SolutionSurfers Svájc társalapítója. Az elmúlt 20 évben több mint ezer coachot képzett ki, az ICF Akkreditációs Bizottságának 2002 óta tagja.

Konferenciánk egyben világpremier is: itt beszél először nyilvánosan új könyvéről, amelynek megjelenése 2018 elején várható.

Részletek és jelentkezés:  mindenkinek.ptf.hu/coaching-konferencia/

Lehetőség ICF ACSTH program részletfizetésre és egyéb feltételek

Ágnes, PTF tanulmányi titkár Verner, 2017. nov. 11. 6:26   [ 2017. nov. 28. 7:08 frissítve ]

 Kedves Coach Hallgatók! 

A PTF coach hallgatóinknak az aktuális év november 30-ig lehetséges jelentkezés a PTF ICF ACSTH programjára. A program a PTF képzéssel párhuzamosan fut, a coach képzés befejezése  után becsatlakozni későbbi években nem lehet.


Jelentkezési szándék az űrlapon jelezhető. Ezt követően a

beiratkozási lap beküldése eredeti aláírással postán szükséges.


A program díja 150 000 Ft, melyet a november 30-i jelentkezési határidőig kell befizteni. Részletfizetési lehetőség van: a képzésdíj első harmadának befizetésével még lehet december 15-ig érvényesíteni a jelentkezést. Az első részlet befizetésével a hallgató a képzés teljes díjára kötelezettséget vállal, a PTF programdíjat nem tud visszafizetni.

Részletfizetés esetén a képzés a teljes összeg beérkezése után kezdődhet el, legkésőbb február 15-ig.


Hogyan kaphatok a PTF-en ICF minősítést?
ACSTH
1) a keresztény szemléletű coaching képzés tananyagának, tantárgyainak teljesítése (ld: mintatanterv első félév)
2) az ACSTH bizonyítvány plusz díjának befizetése a linkelt táblázat szerint
* hitéleti coach és szakirányú coach képzésben hallgatóinknak: a beiratkozáskor, illetve legkésőbb október végéig
* MA hallgatóknak a 3. félév megkezdéséig
3) 5 rögzített coaching ülés hanganyagának beadása (legkésőbb az első félév tananyagának, tantárgyainak teljesítését követő félév végéig), amely
* legalább 20 perces, de nem több 40 percnél
* szakmai szempontok alapján egyértelműen coaching ülésnek tekinthető
ICF
* tartalmazza az ügyfél kifejezett beleegyezését a hanganyag felhasználásával kapcsolatban
* a beadott file-ok elnevezéséből egyértelműsíthető a coach személye és a készítés dátuma
Az 5 ülésből 3-ra írásbeli értékelést adnak az oktatók.

A képzés részleteiről további tájékoztatás kapható Izsák Hajnalkától a
hajnalka.izsak@yahoo.com címen.

AZ ICF-ről
A Nemzetközi Coach Szövetség (International Coach Federation, ICF) a világ legnagyobb coach szervezete. 140 országból több mint 30.000 tagja van, melyből 20.000 rendelkezik egyéni nemzetközi minősítéssel (ACC, PCC, MCC). Az ICF célja, hogy programjai és követelmény-rendszere által építse, támogassa és megőrizze a coaching szakma integritását. Szakmai követelményrendszere és etikai kódexe a coaching iparág legelterjedtebb mércéjévé vált. Az ICF célja, hogy magas szintű szakmai követelményekkel, független és egységes akkreditációs rendszerrel és az egész világot átfogó, akkreditált coach-hálózat kiépítésével biztosítsa a szakma előbbre jutását és fejlődését. (Többet szeretnék tudni az ICF-ről>>>)

ICF minősítési rendszer

Az ICF coach minősítési rendszere igazodási pont és segítség a coachok ügyfelei, megbízói számára, garancia arra, hogy az illető megfelel a nemzetközi szakmai sztenderdeknek. Az egyéni nemzetközi minősítés (ACC, PCC illetve MCC) megszerzése a coach személyes márkaépítésének fontos megkülönböztető elemként szolgálhat, amely során megfelelő tartalmú és időtartamú coach specifikus képzés elvégzésének igazolása szükséges. A PTF által nyújtott másoddiplomás oktatás ICF akkreditációval rendelkezik (Approved Coaching Specific Training Hours, ACSTH), ami jelentősen megkönnyíti ezt az egyéni minősítési folyamatot. (Többet szeretnék tudni az egyéni minősítésről>>>)

Pasztorálpszichológiai Szakmai Nap a PTF-en: SZERETET és HARAG címmel

Réka Fortinné Guti, 2017. nov. 7. 4:21   [ 2017. nov. 7. 4:32 frissítve ]

Pasztorálpszichológiai Szakmai Nap: SZERETET és HARAG címmel

2017. november 18. 10:00-16:00

Az alkalmat tartja: Dr. Riesz Mária

Szeretet és harag két olyan érzelem, melyet nap, mint nap érezhetünk.

Mit kezdjünk vele azonban, ha mint lelkigondozó ér el bennünket a segítettel szemben? Haragudhatunk-e rá? Megszerethetjük-e? ….   és egyáltalán a lelkigondozott érzelmeivel hogyan bánunk a lelkigondozói folyamatban?   Hogyan lesz a haragból szeretet?

A Szakmai Napon szó lesz ezen érzelmek keletkezéséről, és (át)alakulásának okairól. Gyakorlatorientált módon a pszichológia segítségével és a Biblia példái alapján (dramatikusan) keressük a válaszokat a fenti kérdésekre.

A délután folyamán sor kerül olyan esetek megbeszélésére is, melyekben a célzott érzelmek vannak fókuszban.

Szeretettel várunk!

Regisztráció

Amennyiben közben úgy alakult, hogy mégsem tudsz eljönni a regisztrációd ellenére, kérlek jelezd a következő e-mailen: riesz.maria@ptf.hu

Évnyitó - 2017. szeptember 16.

Csaba Ungvári, 2017. szept. 22. 23:23   [ 2017. szept. 25. 4:02 frissítve ]

Hivatalosan is kezdetét vette a 2017/18-as tanév a Pünkösdi Teológiai Főiskolán. Bár a tanítás már a hét elején megkezdődött, az ünnepélyes tanévnyitóra a levelező hétvégén került sor, amikor a hallgatók nyüzsgése élettel töltötte meg az épületet. A megnyitót a főiskola legnagyobb befogadóképességű termében tartottuk. A hely azonban még így is majdnem szűkösnek bizonyult, ugyanis idén több mint száz elsőéves hallgató kezdte meg tanulmányait az intézményben. Az alkalmat Kapás Melitta, harmadéves pásztorálpszichológia hallgató vezette, aki rövid bevezetővel köszöntötte a jelenlévőket. Ezután közös dicsőítés következett, amelyet Tóth Tamás, harmadéves lelkészhallgató és csapata vezetett.

Ezt követően Paul Gracza, a PTF rektora köszöntötte az újonnan érkező hallgatókat, kihangsúlyozva érkezésük feletti örömét, valamint arra biztatta őket, hogy legyenek hűek az elhívásukhoz. A köszöntő után átadták a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjának oklevelét. Ezt az idei évben Fortinné Guti Réka, harmadéves pasztorálpszichológia hallgató nyerte el kimagasló tanulmányi és szakmai eredményeiért.

Az átadást követően Ungvári Csaba rektorhelyettes köszöntője következett, amelyben szó esett arról, hogy mikor érdemes zsoltárduettet énekelnünk Pálhoz és Szilászhoz hasonlóan. Emellett súlyos kérdéssel szembesültünk: készek vagyunk-e Jézusért szenvedni? Ugyanis azok az értékek, amelyekkel a PTF-en gazdagodhatunk, csak akkor bontakozhatnak ki, ha készek vagyunk tanulni, erőfeszítéseket tenni. Hogy ez szenvedés-e vagy sem, arról nyilván megoszló a vélemény.

A köszöntőt követően újra Fortinné Guti Réka került a mikrofon mögé, aki ezúttal a Hallgatói Önkormányzat titkáraként szólalt fel. Ismertette a HÖK tevékenységét és céljait, valamint megosztotta saját PTF-en szerzett élményeit is, ezzel is bátorítva az elsőéveseket.

Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke szintén köszöntötte a képzésüket megkezdő hallgatókat. Beszédében arra bátorította őket, hogy bármi történjék is, maradjanak meg az Úrban. Ezután áldást kért Istentől a hallgatóságra és az új tanévre, amelyre a jelenlévő gyülekezet őszinte szívvel mondott áment.

Az alkalom végén az elsőévesek diákcsomagot kaptak, majd csoportkép készült róluk, ezzel megörökítve az örömteli kezdés pillanatait. A nap azonban az ünnepség zárásával még nem ért véget. A hallgatók és az oktatók egyaránt igyekeztek vissza a tanórákra, ahol újabb kihívások várnak rájuk. Hitünk szerint olyan kihívások ezek, amelyek maradandó gyümölcsöket hoznak az életükben.

Coaching ráépítő tréning

Csaba Ungvári, 2017. aug. 15. 3:17   [ 2017. aug. 18. 2:32 frissítve ]

A Pünkösdi Teológiai Főiskola bármely coaching képzésén végzett hallgatójának a továbbképzés lehetőségét valamint a fejlődést biztosító szakmai közösséget szeretnénk felkínálni. 

A coaching ráépítő tréning program időpontjai:  szept. 23., okt. 21., nov. 18., dec. 2.; 9:30-15:30
A "hivatalos" program a 15:30-as végzés után még a korábbi hallgatók/oktatók kurzusfelajánlásával színesedhet, ennek részleteit az elkövetkező hetekben dolgozzuk ki, de várható, hogy a retorika köztük lesz.

Jelentkezési határidő: szeptember 15.

Szeptember
-  Beszélgetünk, tanulunk, coacholunk a saját coachkarrierünkhöz kapcsolódó marketinggel, értékesítéssel, beárazással kapcsolatban. 
- Átvesszük az ICF ACC illetve PCC minősítéséhez kapcsolódó szakmai ismereteket, az egyes kompetenciák mélységét mutató kérdéseket, ügyfélre kapcsolódásokat - és sokat gyakorlunk majd! :)

Október

-  Egy teljes napot foglalkozunk „klasszikus” és innovatív szupervízióval, esetfeldolgozással, dramatikus eszközökkel is.

November
-  Foglalkozunk a Szentlélek szerepével a coachingban: hogyan készülünk fel, hogyan inspirálódunk? Milyen eszközeink, módszereink vannak a szellemi vezetés megítélésére, mihez kezdünk vele? A szokásos gyülekezeti helyzetekben, esetlegesen helytelen istenképből fakadó elakadásokban hogyan segíthet a spirituális coaching?
-  A saját coachingunk erősségeinek megerősítésére is időt fordítunk, és foglalkozunk előfeltevéseink tudatosításával, valamint a helyben felvett coachingok videóinak visszanézésével (a Korman-féle mikroanalízissel) is.
-  Új coaching modellekkel, eszközökkel, köztük a story tellinggel is megismerkedünk.

December
- Hogyan hasznosítható párkapcsolatban, mediációs helyzetekben, kamasz-szülő kapcsolatokban a coaching? Erről tanulunk.
- Coaching gyerekekkel és coaching az iskolában.

(A tréningen való részvételről igazolást adunk ki.)
Szeretettel várunk: 
Izsák Norbert, tréningvezető

„Kevesebbet adni, mint amire a másiknak szüksége van – lopás, többet adni – gyilkosság” - Pasztorálpszichológiai szakmai nap - 2017. szeptember 23.

Csaba Ungvári, 2017. aug. 14. 13:04   [ 2017. aug. 28. 5:04 frissítve ]

BEVONÓDÁS - SZEMÉLYES ÉRINTETTSÉG - TÁVOLSÁGOT TARTÓ KÖZELSÉG 

Empátia „empatitisz” helyett a segítő kapcsolatban 
 
Dr. Hézser Gábor – Dr. Krasznay Mónika 
 
Időpont: 2017. szeptember 23. 10:00-17:00

Helyszín: Pünkösdi Teológiai Főiskola

„Kevesebbet adni, mint amire a másiknak szüksége van – lopás, többet adni – gyilkosság” 
(Ruth Cohn megrendítő intelme örökérvényű.) 
 
A segítés alapja a kapcsolat, ami mindig triádikus: a segítő és a kliens – a segítő önmagához – és a segítőnek a személyes spirituális erőforrásához való kapcsolat.  
A segítő kapcsolat komplex pszichodinamikai, szociális, emocionális és kognitív interaktív-kommunikatív folyamat. 
Ennek a dinamikus kapcsolatrendszernek teljes feltérképezése lehetetlen, természetes, ha a könnyen olyan diszfunkcionális kapcsolatformába kerülünk professzionálisan is, ami nem kedvez a másik megsegítéséhez.  
Mind a „jó kapcsolatra való” túlzott igyekezet, mind az involváció mindenképpen való elkerülésére törekvés, az ilyen elővigyázatosság hátrányos lehet a lelkigondozói, valláspedagógiai, diakóniai kapcsolatra.  
 
A workshop célja: a résztvevők individuálisan közeledjenek az empatikus, távolságot tartó segítő kapcsolat személyiségspecifikus formájához. 
 
A workshop témái, struktúrája: 
információ az involváció fajtáiról (emocionális, tartalmi, tapasztalati, aktuális élethelyzeti, stb); 
az individuális, professzionálisan alkalmazott empátia képzetének tudatosítása (személyes antropológiai, spirituális, etikai koncepció), 
az individuálisan tipikus involváció veszélyeztetettség hátterének feltérképezése (személyes vulnerabilitás); 
a személyiség-specifikus prevenciót nyújtó erőforrások felismerése és gyakorlati alkalmazásának lehetőségei (személyes applikáció). 
 
A workshop munkamódszere: 
a workshop-ra jelentkezők megadott szempontok szerinti egyéni felkészülése - kb 3x 1 óra (a jelentkezés elfogadásának feltétele); 
a csoport metodikája a folyamatorientáltságot követve a résztvevők konkrét szükségleteihez igazodva forrásorientáltan dolgozik és a fenti témákat dolgozza fel. Ehhez a résztvevők konkrét esetekhez és szituációk kapcsolódó tapasztalatai adják a kiindulási alapot   
 információ a témához; 
 egyéni-, kiscsoportos és plenáris témafeldolgozások – a szakmai személyiségfejlődés aspektusából, 
 szobros és nonverbális megjelenítések, 
 az individuális elméleti és gyakorlati koncepció kidolgozása a témához (workshop 
napló).  

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 20.
Részvételi díj: 5.500 Ft 
 
 
 
 
 

"Amikor már nem tudjuk megváltoztatni a helyzetet, az a kihívásunk, hogy mi magunk változzunk." (V. E. Frankl) - Logoterápiás szemléletű szakmai tréning a PTF-en

Csaba Ungvári, 2017. aug. 14. 7:03   [ 2017. aug. 14. 7:29 frissítve ]

A Pünkösdi Teológiai Főiskola négy alkalomból álló logoterápiás szemléletű tréninget hirdet a 2017/18-as tanév első szemeszterében.
Viktor E. Frankl (1905-1997) által megalapított Logoterápia és egzisztenciaanalízist, Sigmund Freud pszichoanalízise és Alfred Adler individuálpszichológiája után, a szakirodalom a harmadik bécsi pszichoterápiás iskolaként tartja számon. A PTF személyiséglélektani kurzusaiban a fő irány a fenti elméletalkotókhoz kapcsolódik: Viktor E. Frankl munkásságát két féléven keresztül tanulmányozzuk, hiszen a logoterápia és egzisztenciaanalízis emberképe, a szenvedéshez, az emberi értékekhez való hozzáállása kompatibilis a bibliai emberképpel.   Ezen okból a világ számos teológiai képzésében a frankli elméletet, és kiemelten annak lelkigondozói aspektusait tanítják. 
Továbbképzésünk elsősorban volt hallgatóink szakmai fejlődéséhez kíván segítséget nyújtani, de szeretettel várunk külsős hallgatókat is, akik rendelkeznek elméleti alapokkal a segítő szakma, ezen belül a logoterápia területén.
A jelentkezést követően részletes tematikát küldünk.

A jelentkezés feltétele 

Azoknak a hallgatóknak a jelentkezését várjuk, akik 
  • a PTF-en  elvégeztek az Esetvezetés 2-3., a Személyiséglélektan 3-4. tárgyakból legalább 2 db kurzust, vagy
  • az Apor Vilmos Katolikus Főiskola másoddiplomás Logoterápiás tanácsadó szakképzésen, vagy
  • más felsőoktatási intézményben mentálhigiénés képzésben szereztek oklevelet.

A képzés vezetője


Alkalmak
4 alkalom (3-4*90 perc; szept 9., okt 14., nov.11., dec. 2.)
 
Bevezető, kedvezményes ár
16.000 Ft 

Jelentkezési határidő 

2017. augusztus 28.Diplomaátadó képekkel - 2017.

Csaba Ungvári, 2017. jún. 30. 3:38   [ 2017. jún. 30. 9:56 frissítve ]

A Pünkösdi Teológiai Főiskola 2017. június 24-én tartotta ünnepélyes diplomaátadó alkalmát. 33 fő vehette át  végzettségét igazoló oklevelét, dokumentumát.
BA- Teológus 
Győri Krisztina Erzsébet 
Kovács Verica 
Rossu Noémi 
Molnár Péter  
Sánta Gergely 
Varga Zoltán  

BA lelkipásztori szakiránnyal  

Bereczki Gábor 
Dr. Turcsán Erik  
Nagy Róbert  
Nagyné Rácz Melinda  
Szabó István 
Kifutó főiskolai képzés 
Sáfrány Tímea 
MA 
Bódi Mátyás
Dr. Ulbert Mónika SzilviaSzakirányú továbbképzés- Pasztorálpszichológia 
Bartha Eszter Katalin 
Cservenyák Ildikó
Dezső Tibor
Ferenczné Sándor Andrea
Grósz Andrea Krisztina
Kissné Osztafin Ildikó
Mészégető Györgyné
Pálóczyné Sápi Tünde Ilona
Szabó Edina

Szakirányú továbbképzés- Coaching és vezetés 

Ádány Tímea
Csiky Eszter
Fridvalszki Gréta
Gerencsér-Szegezdi Gabriella
Kovács Péter
Müllerné Topor Ágnes
Pálinkásné Balázs Tünde Ilona
Seres Jonatán
Schramkó Irén Edit

Hitéleti továbbképzés - Gyermek és ifjúsági bibliatanító

Tóth Endréné

1-10 of 97